Karitász

2001. október 15-én alakult a csoportunk. Létszámunk 25 és 30 fő között változik. Tevékenységeink közé tartozik az egyházközségen belüli szolgálatok közül:

 

Feladatunk még a beteg és idős emberek látogatása, támogatása. Rendszeresen járnak munkatársaink a váci kórházakba. Látogatjuk a város három szociális otthonát évente többször. Az ünnepek közeledtével a hittanos gyermekekkel műsorral és apróságokkal kedveskedve, valamint közös szentmisén való részvétellel.

A Simon András Intézetben lakó állami gondozottakat kihozzuk vasárnapi szentmisére, és utána családok vendégül látják őket ebédre.

2007 novemberében egy különálló, szép épületben karitász házat biztosított az akkori plébános - Máthé György atya - a közösségi ház udvarán. Az épület címe Vác, Bauer Mihály utca 18. Ezt a lehetőséget ezúton is újra megköszönjük. Az új helyszín nagymértékben megkönnyítette a munkánkat, és ideális körülményeket teremtett.

Itt minden hétfőn 14-16 óráig nyitva tartunk. Várjuk az adományozókat és a rászoruló egyéneket, családokat.

Mindenféle adományt elfogadunk. Tapasztalatainkból azt mondhatjuk, hogy hihetetlen az Isten gondoskodó szeretete!

Az adományok felajánlását a nyitvatartási időn kívül a 06-20-8280-721-es telefonszámon Szabó Istvánné karitász vezetőnek lehet bejelenteni, vagy a plébánián, ha valakinek az egyszerűbb. Ezen a számon lehet nyitvatartáson kívüli időpontot és a szállítás lehetőségét is egyeztetni.

A felajánlások egy részét a karitász raktárban a rászorulók megkaphatják. Lehetőség van bárkinek csekély adományért elvinni a neki megfelelő ruhát, cipőt, játékot, használati tárgyat. Ezekből az adományokból, az Erzsébet napi templomi gyűjtés egy részéből, és a Szent Antal perselyből évente kétszer Karácsonykor és Húsvétkor 40-50 családot és 20 állami gondozottat támogatunk tartós élelmiszer csomaggal. Évközben esetenként 1-1 rászoruló család kap még csomagot helyben és az ország különböző pontjain.
Az adományok nagyobb részét a karitász munkatársakkal átválogatva, csomagolva küldjük az egyházmegyei karitász autójával vidékre. Többek között évente legalább két alkalommal így jutunk el Borsosberénybe, Dejtárra, Vanyarcra, Nyársapátra, stb.

Jó kapcsolatot alakítottunk ki az Ózd melletti Arlón élő ferences nővérekkel, ahová szintén évente legalább kétszer tudunk segítséget küldeni.

 

Meggyőződésünk hogy ezt a munkát csak a jó Isten segítő szeretetével tudjuk végezni. A csoport minden hónap harmadik csütörtökén egy órás Szentségimádást tart a megadott imaszándék szerint. Erre a szándékra imádkozunk minden nap egyénileg is.

Évente részt veszünk néhány fővel az egyházmegyei lelki napon, és a három napos lelkigyakorlaton, amelyet az egyházközség biztosít, melyet ezúton is megköszönünk. Ezek az alkalmak feltöltődésre, tapasztalatok kicserélésére adnak lehetőséget.

Szeretettel várjuk az egyházközségből azon híveket, akik kedvet éreznek, hogy ezeket a szép feladatokat, szeretet szolgálatot szívesen ellátnák. Ha többen vagyunk, többet tudunk tenni. Sajnos a mai helyzetben egyre több a tenni való!

Megköszönve a számos adományozónak a felajánlását és önzetlen segítségét, várjuk a továbbiakban is a jelentkezéseket a fenti elérhetőségeken!

Segítsenek, hogy segíthessünk!

 

 

Köszöntés

„…tanuljatok tőlem,

mert szelíd vagyok és alázatos szívű,…” /Mt 11, 29/

Megnézem

Programok

plébániánkon,

közösségeink szervezésében sok színes program zajlik.

Nézzen körül nálunk!

Megnézem

Papjaink

Rolik Róbert, plébános

...Istentől jött az impulzus, belém öntötte a szolgálathoz való elkötelezettséget és kedvet is...

 

Megnézem

Miserend

Deákvári Jézus Szíve Templomban,

a Gombási Kápolnában
és a rádi templomban

Megnézem

1940,  a templomszentelés

Templomtörténet

A templom szinte teljesen közadakozásból épült
a tornyát, csak 1941-ben húzták fel...

Érdekel

Illusztráció

Közösségeink

Plébániánkon számos közösség és lelkiség működik. Ide kattintva betekintést kaphat színes hitéletünkbe.

Érdekel

A templom bejárata napjainkban

Galéria

Ezen az oldalon képgalériákat érhet el különböző témakörökben...

Érdekel

Karitász

egyházközösségi szolgálataink

Közösségi ház

számos eseménynek ad otthont...

Katolikus óvoda

Egyházközségünk
Szent Család Óvodája

Oldallagos plébániák

a Rádi egyházközség

Tanítások

„Mert akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai”

Róm 8,14

Elérhetőség

Cím, telefon, e-mail és az irodai szolgálat

Készítette az:  Unicial Grafikai Stúdió