loading Karitász - Vác-Deákvár Plébánia

« vissza a főoldalra

Deákvári Szent Erzsébet Karitász csoport

 

"Karoljátok fel tehát egymást, amint Krisztus is felkarolt benneteket Isten dicsőségére." (Róm 15,7)

Szívesen fogadjuk a segítségkérés és a segítségnyújtást - a Szent Erzsébet Karitász Csoport vezetője:

Németh Renáta  Tel.: +36 30 739 2756, e-mail: deakvarikaritasz@gmail.com

A deákvári Árpád-házi Szent Erzsébet csoport 2001. október 15-én alakult, Szabó Istvánné vezetésével, aki 18 évig állt a csoport élén. A csoport a deákvári plébánia részeként működik a mindenkori plébánossal szorosan együttműködve.  A csoport létszáma kb. 40-42 fő, de ebből  mára már már igen kevés az aktív tag.

Csoportunk tevékenységei közé tartoznak az egyházközség alábbi szolgálatai:


Célunk a nehéz körülmények között élők, bajbajutottak esetenkénti vagy akár folyamatos segítése.

Feladatunk még:

Folyamatos kapcsolatban vagyunk deákvár iskoláival, óvodáival is. Az Erzsébet napi templomi gyűjtés egy részéből, és a Szent Antal perselyből évente kétszer Karácsonykor és Húsvétkor közel 100 családot, rászorulót és 20 állami gondozottat támogatunk tartós élelmiszer csomaggal. A Váci Egyházmegyei Karitasz Központtól igényelhető élelmiszer és egyéb adományokból pedig az év teljes részében igyekszünk egyre több rászorulónak segítséget nyújtani.

2007 novemberében egy különálló, szép épületben karitász házat biztosított az akkori plébános - Máthé György atya - a közösségi ház udvarán. Az épület címe Vác, Bauer Mihály utca 18. Itt hosszabb időn keresztül adomány leadására is volt lehetőség, de erre sajnos már nincs lehetőség.

Kedves adományaikat a Váci Egyházmegyei Karitasz Központban
(2600 Vác, Hattyú utca 1., Tel: +36 27 814 174) tudják leadni minden 2. héten hétfői napokon 9-11 óra között. 

IMAháttér:

Meggyőződésünk hogy ezt a munkát csak a jó Isten segítő szeretetével tudjuk végezni. A csoport minden hónap harmadik csütörtökén egy órás Szentségimádást tart a megadott imaszándék szerint. Erre a szándékra imádkozunk minden nap egyénileg is.

Évente részt veszünk néhány fővel az egyházmegyei lelki napon, és a három napos lelkigyakorlaton, amelyet az egyházközség biztosít, melyet ezúton is megköszönünk. Ezek az alkalmak feltöltődésre, tapasztalatok kicserélésére adnak lehetőséget.

Szeretettel hívjuk és várjuk az egyházközségből, és azon túlról is, azon hívek (fiatalok és nem csak fiatalok) jelentkezését, akik azonosulni tudnak a rászorultaknak való segítségnyújtással, és szívesen részt vállalnának karitatív munkánkban, kedvet éreznek arra, hogy ezeket a szép - de olykor nehéz -  feladatokat, a szeretet-szolgálatot szívesen ellássák. Ha többen vagyunk, többet tudunk tenni!

Hálásan köszönjük a sok adományt, a felajánlásokat és az önzetlen segítséget!

Segítsenek, hogy segíthessünk!

 

 

Karitász csoportunk igen aktív két hónapot tudhat a háta mögött és még csak most jön a java.

Szeptemberben 16 családnak igyekeztünk megkönnyíteni az iskolakezdést. A kiosztott csomagokba tartós élelmiszer és tanszer került. Ezen felül a Karitász Központtól kapott TESCO utalványokkal, a váci Családsegítővel együttműködve további 7 családnak próbáltunk, ha nem is teljes mértékben, de nagyban hozzájárulni az iskolakezdés nem kevés kiadásához.

A Váci Egyházmegyei Karitász Központ által felajánlott adományokból minden esetben igyekszünk igényelni, hogy ezzel is folyamatos segítséget tudjuk nyújtani az arra rászorulóknak. Így tudtunk 12, főleg Sejcében és a hegyen élő családnak tartós élelmiszer csomagot és 5 kg-os zsákos burgonyát eljuttatni. November számunkra az egyik legmozgalmasabb hónap. Karácsony előtt még inkább törekszünk arra, hogy azok számára is könnyebbé, szebbé tegyük a közelgő ünnepeket, akik számára sajnos ez nem adatik meg.

Csoportunk 100 karácsonyi csomagot állított össze az egyházközség, deákvár általános iskolái és óvodái, valamint a Sejcében és a hegyen élő családok, idősek, egyedülállók részére. A csomagok a hónap utolsó napjaiban kerülnek átadásra. Önkénteseink aktívan részt vállalnak a Szent Erzsébet napi kenyérosztásban is.

December 03-16 közötti időszakban pedig az Egymillió Csillag kampány keretében igyekszünk majd adományokat gyűjteni templomunkban, hogy munkánkat folyamatosan és zökkenőmentesen tudjuk végezni. A kedves adakozók gyertyát vagy Karitász falinaptárt választhatnak az adományért cserébe a szentmiséről.

 

Minden támogatást szívesen fogadunk és hálásan megköszönünk!


 

 

 

 

 

Köszöntés

 

Bezák Tamás

plébános

 

Megnézem

Programok

plébániánkon,

közösségeink szervezésében sok színes program zajlik.

Nézzen körül nálunk!

Megnézem

Papjaink

Bezák Tamás, plébános

Stanislaw Biegun, káplán

 

Megnézem

Miserend

Deákvári Jézus Szíve Templomban,

a Gombási Kápolnában
és a rádi templomban

Megnézem

1940,  a templomszentelés

Templomtörténet

A templom szinte teljesen közadakozásból épült
a tornyát, csak 1941-ben húzták fel...

Érdekel

Illusztráció

Közösségeink

Plébániánkon számos közösség és lelkiség működik. Ide kattintva betekintést kaphat színes hitéletünkbe.

Érdekel

A templom bejárata napjainkban

Galéria

Ezen az oldalon képgalériákat érhet el különböző témakörökben...

Érdekel

Karitász

egyházközösségi szolgálataink

Közösségi ház

számos eseménynek ad otthont...

Katolikus óvoda

Egyházközségünk
Szent Család Óvodája

Oldallagos plébániák

a Rádi egyházközség

Tanítások

„Mert akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai”

Róm 8,14

Elérhetőség

Cím, telefon, e-mail és az irodai szolgálat

Készítette az:  Unicial Grafikai Stúdió