H I R D E T É S E K

 

 

A Misevlog előző videói a lap alján visszanézhetőek.

 

 

Nagyböjt péntekjein, az este 6 órai szentmise után keresztutat járunk. Az egyházközségünkben működő különböző közösségek vezetik ezt az ájtatosságot.


08.márc Két Szent Szív Karizmatikus Közösség 
15.márc Szent Erzsébet Karitasz, Neokatekumenek 
22.márc Hittanos gyermekek  (mise előtt)
29.márc Cursillo
05.ápr Jézus Szíve Családja
12.ápr Deákvári Családközösség, END, MÉCS
19.ápr Ifjúság (Március 10. – Március 17.)

1)   Hálásan köszönjük mindazoknak, akik a csütörtöki templomkert takarításában segítettek.

2)   Pénteken, az este 6 órai szentmise után a Szent Erzsébet Karitasz csoport tagjai vezetik a keresztutat.

3)   Az Eucharisztikus Kongresszusra készülve Március 16-i kezdettel a szombat esti szentmisékhez kapcsolódóan katekézist tartunk a szentmiséről. Várjuk mindazok részvételét, aki szeretnék bensőségesebb módon megélni a Szentmisében a Jézussal való találkozást.

4)   Március 12-én du. 5 órakor szeretettel hívjuk és várjuk a Szent Erzsébet Karitasz Csoport tagjait egy megbeszélésre a templomba. Vendégünk lesz Fieszl Csaba az Egyházmegye Karitasz vezetője. Hívunk és várunk fiatalokat is, akik szívesen bekapcsolódnának ebbe a szolgálatba.   

5)   Hirdetjük, hogy a Karitasz által szervezett március 13-i cirkuszi előadásra az autóbusz fél 5-kor indul a templom elől.

6)   Egyházközségünk egyik közismert tagja Kukel István (Iván) betegség miatt eladná VW Polo típusú személygépkocsiját. Évjárat: 2001. Hengerűrtartalom 1.4. Hengerek száma: 4. Szelepek száma 16. Futott km száma: 130 000. Az autó nyitható tetővel, téli-nyári, felnire felszerelt gumiabroncs garnitúrával rendelkezik. Érvényes műszaki vizsgája 2019. júniusáig érvényes. Érdeklődni lehet a sekrestyében vagy a plébánián.

7)   Szeretettel köszöntjük a névnapjukat ünneplőket: Ildikó, Szilárd, Gergely, Ajtony, Krisztián, Matild, Kristóf, Henrietta, Gertrúd, Patrik nevű testvéreinket!

 

 

(Március 17. – Március 24.)

1)   Pénteken, kivételesen a szentmise előtt fél 6-tól lesz a keresztúti ájtatosság, melyet hittanos gyermekeink vezetnek.

2)   Idén is meghirdetjük a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést a templomunkban, ami lehetőséget teremt az alamizsna kifejezésére is. Kérjük, hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat a rászorulók számára és tegyék a templomban erre kijelölt helyre. Aki nem tud nagy terheket cipelni, egy külön elhelyezett perselybe is teheti pénzadományait, de ez az országos gyűjtés, elsősorban az élelmiszerekre vonatkozik.

3)   Évek óta lehetőség van az SZJA 1+1 százaléka fölött rendelkezni. Nagyon sokat éltek is a lehetőséggel, amit ez úton is köszönünk minden adófizető állampolgárnak. Kérjük idén is támogassa a Katolikus Egyház működését, ezen a módon! A technikai szám: 0011.

4)   Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a karitász segítő munkájába. Ha hívjuk a 1356-ostelefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk. „1% segítség, 100 % szeretet.” Kérjük, hogy aki teheti, adója egy százalékával is támogassa a Katolikus Karitász karitatív szolgálatát: a Karitászt Támogató Alapítványt. Köszönjük a szegényeknek szánt adományaikat.

5)   Még mindig van hely a nyári erdélyi kirándulásra! Kérjük, akik szívesen eljönnének egy klasszikus erdélyi körutazásra, mielőbb jelentkezzenek a sekrestyében, vagy a plébánián!

6)   Egyházközségünk egyik közismert tagja Kukel István (Iván) betegség miatt eladná VW Polo típusú személygépkocsiját. Évjárat: 2001. Hengerűrtartalom 1.4. Hengerek száma: 4. Szelepek száma 16. Futott km száma: 130 000. Az autó automata váltóval, nyitható tetővel, téli-nyári, felnire felszerelt gumiabroncs garnitúrával rendelkezik. Érvényes műszaki vizsgája 2019. júniusáig érvényes. Érdeklődni lehet a sekrestyében vagy a plébánián.

7)   Szeretettel köszöntjük a névnapjukat ünneplőket: Gertrúd, Patrik, Ede, Sándor, Bánk, József, Kaludia, Benedek, Beáta, Izolda, Emőke, Gábor, Karina nevű testvéreinket!

 

 

 

 Köszöntés

„…tanuljatok tőlem,

mert szelíd vagyok és alázatos szívű,…” /Mt 11, 29/

Megnézem

Programok

plébániánkon,

közösségeink szervezésében sok színes program zajlik.

Nézzen körül nálunk!

Megnézem

Papjaink

Rolik Róbert, plébános

...Istentől jött az impulzus, belém öntötte a szolgálathoz való elkötelezettséget és kedvet is...

 

Megnézem

Miserend

Deákvári Jézus Szíve Templomban,

a Gombási Kápolnában
és a rádi templomban

Megnézem

1940,  a templomszentelés

Templomtörténet

A templom szinte teljesen közadakozásból épült
a tornyát, csak 1941-ben húzták fel...

Érdekel

Illusztráció

Közösségeink

Plébániánkon számos közösség és lelkiség működik. Ide kattintva betekintést kaphat színes hitéletünkbe.

Érdekel

A templom bejárata napjainkban

Galéria

Ezen az oldalon képgalériákat érhet el különböző témakörökben...

Érdekel

Karitász

egyházközösségi szolgálataink

Közösségi ház

számos eseménynek ad otthont...

Katolikus óvoda

Egyházközségünk
Szent Család Óvodája

Oldallagos plébániák

a Rádi egyházközség

Tanítások

„Mert akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai”

Róm 8,14

Elérhetőség

Cím, telefon, e-mail és az irodai szolgálat

Készítette az:  Unicial Grafikai Stúdió